Historien om EU

Udskolingen / samfundsfag, historie/ 2020


For mange er EU bare noget, der er der. Selvom vi er forskellige, føles Europas lande lidt som familie. Men sådan har det ikke altid været - for engang var Europa et sted med krig, spilttelse og mure.

Historien om EU er en podcast i 3 afsnit, som tager eleverne i udskolingen med på en tidsrejse tilbage i tiden og opleve EU's begyndelse. En tid der er meget anderledes end nu.

Kunde

DEO - Demokrati i Europa Oplysningsforbundet


OPGAVEN

DEO - Demokrati i Europa Oplysningsforbundet savnede en lettilgængelig introduktion til EU’s historie.

LØSNINGEN

Historien om EU er blevet til med støtte fra Europa-Nævnet og med ekspertbistand fra DEO. Gennem fortælling, arkivklip og et levende lydbillede kan eleverne slippe historiebøgerne og gå en tur, mens de tages med igennem vigtige nedslagspunkter i Europas historie. Podcasten er frit tilgængelig og er lanceret på DEO’s undervisningsside.

Historien om EU er lavet i samarbejde med DEO,  som har udviklet undervisningsforløb til podcastserien. 

Projektet er støttet af Hermod Lannungs Fond

og Blankblåndsmidlerne. 

KASPER TONSBERG SCHLIE

Undervisningschef

DEO Undervisning

Samarbejdet om podcasten om EU’s historie har været fremragende. Sammen med Travers kunne vi kombinere vores fagnørderi med deres podcast-håndværk af øverste skuffe - og derved give landets elever en medrivende introduktion til EU-stoffet. Vi formidler mest på skrift, så lydfortællingen har været en tiltrængt og velproduceret udvidelse af vores undervisningsunivers, der har trukket mange tusinde elever ind på vores hjemmeside

FLERE PODCASTS

Vi har en del podcastserier i bagagen. Du kan f.eks. også lytte til Mens vi venter på, verden går under med overraskende fortællinger om FNs Verdensmål for Udenrigsministeriets Oplysningsbevilling eller FN's Historie for Mellemfolkeligt Samvirke


Fra programmet til konferencen "EU i undervisningen"